Kennis-maken of inschrijven

Voor ieder kind de beste kansen

Voor ieder kind de beste kansen. Dat is ons uitgangspunt bij het samenstellen van de groepen en de lesstof.


We werken in kleine klassen. Gemiddeld zitten er twaalf kinderen in een klas. Leeftijd is in principe de basis voor de groepsindeling. Soms wijken we daarvan af, als dat beter is voor de groep of voor de individuele leerling.
Vóór de zomervakantie stellen we de indeling vast. Leerlingen volgen veel lessen in hun eigen klas.
Bij lezen en rekenen zitten ze in niveaugroepen, dan gaan de kinderen soms naar een ander lokaal of krijgen ze een andere leerkracht.

 

Wat geven wij de kinderen mee? 
Op 't Sterrenbos gaan kinderen stralen! Wij leren de kinderen hun talenten ontdekken en gebruik te maken van deze talenten. Je bent goed zoals je bent. 

 

Kinderen van 't Sterrenbos geven de school een 7,5!

 

“Plezier in leren en ontwikkelen, dat is wat wij centraal stellen! Kinderen op 't Sterrenbos hebben vaak hun plezier in leren verloren. Wij zetten alles op alles op het plezier weer terug te geven en de kinderen weer successen op te laten doen. Bij ons gaan dingen weer lukken en leuk worden!”

 

Onderwijs op maat
De individuele behoefte van het kind staat voorop. Op ’t Sterrenbos werken we met rekenen en lezen groepsdoorbrekend. De kinderen worden ingedeeld op niveau en krijgen onderwijs op maat. Dus onderwijs wat aansluit bij wat ze kunnen en nog moeten leren. Voor rekenen werken de kinderen met een Chromebook (laptop) met Gynzy. We leren de kinderen zelfstandig werken.

 

Vanuit een spelsituatie met veel expressieactiviteiten, kringgesprekken en samenwerking (onderbouw) werken we toe naar een ontwikkelingstraject dat vergelijkbaar is met de reguliere basisschool (bovenbouw). Wij kunnen de volledige leerstof van groep 1 tot en met groep 8 aanbieden. Bij elk kind kijken we of aanpassing van de leerstofonderdelen nodig is.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren